Često postavljana pitanja


Ovdje se nalaze najčešće postavljana pitanja vezana za koristenje Avaz Digital servisa, objavljivanje smrtovnica i malih oglasa. Ukoliko se odgovor na Vase pitanje ne nalazi ovdje, posaljite svoj upit na: pretplata@avaz.ba


AVAZ DIGITAL


Želim da prvo probam Avaz Digital određeni period za bilo koje izdanje prije nego što se odlučim na mjesečnu pretplatu. Da li je to moguće?

Da, možete probati Avaz Digital na 7 dana za bilo koje izdanje u potpunosti besplatno uz registraciju na Avaz Digital.
Registraciju vršite na ponuđenoj stavci u meniju “Probaj” i Vaš probni period teče 7 dana od dana Vaše registracije.

Šta se dešava kad istekne moj probni period?

Po isteku probnog perioda, Vi se možete pretplatiti na bilo koje izdanje i postati mjesečni pretplatnik odabranog izdanja. Ukoliko ne želite da se pretplatite ni na jedno Avaz Digital izdanje nakon probnog perioda, Vaš račun postaje neaktivan i isti možete ponovno aktivirati bilo kada kad poželite da se pretplatite na jedno ili više Avaz Digital izdanja.

Da li se probni period naplaćuje?

Ne, probni period se ne naplaćuje. On je u potpunosti besplatan 7 dana za bilo koje Avaz Digital izdanje.

Koliko izdanja mogu čitati u probnom periodu?

U probnom periodu imate po jedan broj svakog izdanja Avaz Digital. Probni period je testni period u kojem imate dovoljno vremena da probate i čitate digitalna izdanja na bilo kojem uređaju.

Da li mogu pretraživati stara izdanja Avaza ili bilo kojeg drugog Avaz Digital izdanja?

Možete pretraživati sva ona izdanja za period u kojem ste se pretplatili. Ukoliko tražite starija izdanja za koja se niste pretplatili tj. po specifičnom datumu ili periodu, molimo da nas kontaktirate putem e-maila: pretplata@avaz.ba

Ne mogu da se sjetim svoje šifre za Avaz Digital? Kako mogu dobiti novu šifru?

Zaboravljenu lozinku možete povratiti putem sljedećeg linka: https://digital.avaz.ba/zaboravljena-lozinka gdje ukucavate svoj registrovani e-mail na Avaz Digital. U narednih par sekundi stići će Vam aktivacijski link za kucanje i potvrdu nove šifre.


SMRTOVNICE


Želim da objavim smrtovnicu koja treba da bude objavljena sutra u print izdanju Dnevnog avaza. Do kada moram ispuniti formu i uplatiti objavu?

Smrtovnice koje su ispunjene i uplaćene do 16h dan prije objave se mogu objaviti naredni dan. Smrtovnice koje su poslane poslije 16h se ne mogu objaviti u narednom printanom izdanju Dnevnog avaza već u drugom printanom izdanju za navedeni datum. Online Smrtovnice se mogu objaviti odmah i objavljene budu na sljedećem linku: https://digital.avaz.ba/smrtovnice

Predomislio/predomislila sam se i ne želim da poslana smrtovnica ili sjećanje bude objavljeno u navedenom periodu printanog izdanja. Kako mogu izvršiti povrat novca?

U tom slučaju, molimo da nas kontaktirate putem e-maila: umrlice@avaz.ba

Gdje mogu pogledati smrtovnicu ili sjećanje koje sam poslao/la za online objavu?

Online smrtovnicu ili sjecanje mozete pogledati na: https://digital.avaz.ba/smrtovnice


MALI OGLASI


Želim da objavim oglas koji želim da objavim sutra u print izdanju Dnevnog avaza. Do kada moram poslati i uplatiti oglas za objavu?

Oglas morate poslati i uplatiti do 10h, dan prije objave oglasa u narednom print izdanju Dnevnog Avaza. Oglasi koji su poslani poslije 10h se ne mogu objaviti u narednom printanom izdanju već u drugom printanom izdanju za navedeni datum objave oglasa.